Zaparkovaný přívěs s občerstvením ve společném dvoře

Vložil ifice (bez ověření), 25. Červen 2015 - 13:06 ::

Zdravím všechny, předem se omlouvám za možné nepřesnosti v názvosloví,ale teprve se v problematice SVJ rozkoukávám. Takže náš problém – jsme malý bytový dům o 6bytech, dosud tu vše fungovalo bez problémů,po dohodě, nemuseli jsme řešit žádné striktní fungování dle domovního řádu, pokud se vyskytl konflikt,tak jsme to vyřešili jako normální lidé,kteří chtějí vedle sebe žít. Jenže teď se jeden z bytů pronajímá a nájemník si na společném,uzavřeném dvoře zaparkoval stánek (přívěs) s občerstvením. Nikdo z nás dalších vlastníků to tu nechce, parkujeme zde osobní auta,tak jak jsme se dohodli, přívěs jednak zabírá větší místo než na jedno auta a hlavně jsme si to tady vždy udržovali hezké, upravené a tohle je po domácku vyrobený „samojezd“, nedodělaný – zkrátka prostě hnusný, jeden ze sousedů na to kouká přímo z obýváku a jako poslední věc,že z toho trčí tyče, dráty a je to nebezpečné pro děti,které si na dvoře hrají. Majitelka bytu to řešit odmítá, nájemník je arogantní a doslova se nám vysmál a poslal nás do oněch míst,že přece nebude nikde platit za parkování,když si tady může postavit co chce. Má to určené k podnikání, tady z toho občas čepuje pivo pro své kamarády nebo pro sebe, ale určitě mu za to neplatí,takže tím,že tady provozuje podnikání se bránit nemůžeme. Takže – máme nějakou možnost,jak se toho zbavit? Co jsem tak vyčetla,tak doplňuji náležitosti,které by mohly být pro odpvověď důležité:

  • dvůr je sice zpevněný zámkovou dlažbou,ale v katastru je vedený jako zahrada
  • v kupních smlouvách na byty máme vždy uvedeno,že nám náleží podíl na společných pozemcích č. x a č. y (ještě máme další pozemek rozdělený na zahrádky),takže to tu prostě funguje že ke každému bytu je jedno parkovací místo
  • někde jsem četla že na pronájem společných prostor musí mít nájemnící smlouvu extra s dalšími vlastníky, jinak že je nemůžou užívat, jestli je to pravda, týká se to i toho „parkovacího místa“?

Máme s danými nájemníky i další problémy,např. z osobního auta jim již více než rok teče olej,takže všude kde parkují jsou loužičky (neřešitelné, protože parkují před vraty na prostranství,které je obecní,takže to tam sice je hnusné u našeho domu,ale není to společný pozemek), neudržují ten kus zahrádky,který mají určený, je tam všude bordel atd. Ale to je to poslední, hlavně bychom se rádi zbavili toho hnusného přívěsu. Moc děkuji za odpovědi a ještě jednou se omlouvám,jestli tam mám nějaké bláboly ;)

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.