Vložil Pub (bez ověření), 26. Srpen 2015 - 12:42

Lake: „státní normou ČSN EN 834“

Není ani „ftipné“ dávat odkaz do eShopu
(je ale možné, že za tuto reklamu ing.Řezníček dává provizi).

Kdo se odvolává na Normy, měl by nám zde udělat relevantní výpis z té Normy a konkrétně na to, na co (koeficienty) se v té ČSN-normě odvolává.

Kdo čeká, že si každý zájemce o porovnání algoritmu ve svém vyúčtování s požadavkem nezávazný Normy, bude nezávaznou Normu kupovat za 325 Kč, tak tomu doporučuji vlhký ručník složit do obdélníku 50×30 cm, umístit na svou hlavu a uložit sebe do stínu.


K dalším výpadům:

Napsal jsem: „nevymýšlejte bludy. Vyhl.372/2001 nikde neuvádí povinnost nějakých „koeficientů výkonu otopného tělesa“

Pouze zákon, příp. podzákonná vyhláška, máli stanoveny nějaké sankce, je občas nástrojem který změní zažitý běh vecí. Vámi vypíchnutá Norma, nikoli. Norma není sankčně pokryta. A tedy si s ní lze vytapetovat jakýkoliv zamřížovaný pokojík.


Lake: „Já jsem ve svém příspěvku zdůraznil jen fyzikální stránku že postup rozúčtování v minulosti byl a stále je (fyzikálně) chybný. Nejspíše se vůbec nepoužívají povinné korekční koeficienty

Hm…, no to asi bude tím, že nejsou povinné :) …protože kdyby byly, pak by je za 13-let platnosti vyhlášky již někdo soudně napadl, a Lake byl první kdo by ten judikát vyštrachal. Ale nemá ho. Prostě nemá. Tečka.


Lake: „Nesnažte se diskutovat se mnou, když se neorientujete…

Smůla ale orientuji se natolik, abych věděl kdy je třeba preventivně očkovat některé „neznalé sokolíky“, kteří by jinak mohli podlehnout podobným nebezpečným „fyzikálním náhledům“ a nakazit si tak rozúčtování podle vyhlášky 372/2001. Po účinnosti zák.67/2013 lze totiž svévoli v postupech podle vyhl.372/2001 již „odměnit“ podle §13/1.

A z toho jsou některá SVJ podělaná až za ušima, protože sama rozúčtovat neumějí a rozúčtovatel držící se kontextu staré dvoustranné smlouvy SVJ-rozúčtovatel se jim „vysměje“. Kontury prvních případů aplikace §13/1 zák.67/2013 se ukáží v r.2016…

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.