Vložil lake, 25. Červen 2015 - 3:55

Pan Pub napsal: „… navymýšlejte bludy. Vyhl.372/2001 nikde neuvádí povinnost nějakých „koeficientů výkonu otopného tělesa“. A jestli ano, tak jmenujte ten §.“

Pane Pub, nikdy a nikde jsem netvrdil, že je něco takového obsaženo v nějaké vyhlášce. To je pouze Váš nesprávný předpoklad. Použití vyhodnocovacího koeficientu pro výkon otopného tělesa je předepsáno celostátně platným předpisem – státní normou ČSN EN 834: http://www.technicke-normy-csn.cz/…-en-834.html.

Nesnažte se diskutovat se mnou, když se neorientujete ani v této naprosto základní věci.
----------------------------------------------------------------

K dalšímu Vašemu zmatenému textu:

Nerozeznáte zřejmě od sebe dvě různá hlediska: postup fyzikálně chybný může být zároveň souladný s právem, jestliže se tak dohodli všichni vlastníci jednotek. Viz notoricky známý § 6 zákona č.67/2013 Sb.

Ale o tom jsem ve svém příspěvku vůbec nepsal. Nesměšujte laskavě fyzikální hledisko s právním hlediskem; z Vašeho textu je zřejmé, že si to pletete dohromady.

Já jsem ve svém příspěvku zdůraznil jen fyzikální stránku – že postup rozúčtování v minulosti byl a stále je (fyzikálně) chybný. Nejspíše se vůbec nepoužívají povinné korekční koeficienty, nebo jsou jejich hodnoty stanoveny chybně. Ani zavedením nových pravidel (zjevně bez souhlasu všech vlastníků, tedy protiprávně) nedošlo k odstranění těchto (fyzikálních) chyb použité metody. Pouze se zmírnily následky těchto chyb pomocí dodatečné úpravy nákladů plynoucích z rozúčtování.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.