Vložil Korky0202, 25. Červen 2015 - 18:21

„Údaje a obsah listin, jejichž zveřejnění zákon ukládá, může zapsaná osoba namítat vůči třetím osobám až od okamžiku jejich zveřejnění, ledaže by prokázala, že třetí osobě byly známy dříve.“

Za prvé: Nemýlím se z toho důvodu, že toto nestanovuje termín platnosti. Pouze upravuje to, že pokud třetí osobu neseznámím prokazatelně s těmito novými stanovami, nemohu vůči této třetí osobě vystupovat, protože nemá možnost si informace, které mu předávám, ověřit nezávisle na mnou předaných informací. Vzhledem k tomu, že Stanovy upravují vnitřní fungování SVJ jejich platnost je stanovena dnem schválení, jestliže se nejedná o nově založení SVJ. Vůči jiným třetím osobám je mohu uplatňovat, až po zápise.

Za druhé: Nemýlím se z jednoho prostého důvodu. Stanovy, o kterých se na shromáždění hlasuje jsou důležitým dokumentem a nelze je předem neseznámit. Musí být přiloženy v doručené pozvánce a musím vlastníky s nimi prokazatelně seznámit. Takže, abych to splnil je jim pozvánka, včetně Stanov v plném znění, o kterém se bude hlasovat, předáno proti podpisu, že dané dokumenty převzali a že se do data shromáždění seznámí s obsahem Stanov. Nemusím dodávat, že ještě před tím, proběhne diskuze a úprava stanov dle potřeb daného SVJ a požadavků většiny vlastníků.

Věřte, že jsem praktik, vždy se rozhoduji na základě dostupných informací a tvořím si vlastní názor.

Myslím, že jsem to dost prakticky objasnil, toto není teorie.

Příjemný zbytek dne.

Korky

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.