Vložil lake, 20. Červen 2015 - 13:57

Radku, nesmysl zde píšete pouze Vy. Důvodem je – jako obvykle – neznalost problematiky, o které se snažíte diskutovat.

Zákonem č.103/2000 byla do § 2 ZoVB zavedena tato definice budovy:

„Budovou [je] trvalá stavba spojená se zemí pevným základem, která je prostorově soustředěna a navenek uzavřena obvodovými stěnami a střešními konstrukcemi s nejméně dvěma prostorově uzavřenými samostatnými užitkovými prostory, s výjimkou hal.
Rozhodnutím vlastníka za budovu lze považovat rovněž sekci se samostatným vchodem, pokud je samostatně označena číslem popisným a je tak stavebně technicky uspořádána, že může plnit samostatně základní funkci budovy.“

Shodné stanovisko zaujal k samostatné sekci Nejvyšší soud, viz rozsudek ze dne 27. 3. 2002, sp. zn. 30 Cdo 1069/2000 (http://kraken.slv.cz/30Cdo1069/2000).

Zkrátka – byl to původní vlastník, kdo stavbu se dvěma vchody, a se dvěma čísly popisnými, rozdělil svým prohlášením na dvě budovy. Ty byly pak zapsány samostatně do katastru. Rozdělením každé z obou budov na jednotky a společné části vznikly dva domy. Pro každý z obou domů vzniklo samostatné SVJ.

Je tedy zbytečné diskutovat o tom, že stavba z úvodního dotazu je považována za dvě budovy, a tedy se jedná o dva samostatné domy. Prostě to tak je.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.