Vložil Korky0202, 20. Červen 2015 - 9:15

Vážený pane,

v dané oblasti se pohybuji od roku 2000.

To, co jste popsal je celý proces fůze, který může být sepsán v projektu fúze a může tomu předcházet bod 0, který zajistíte to, aby si to někdo při bodu 3 například nerozmyslel.

Nicméně si myslím, že tu mlátíme prázdnou slámu a Úřad nedovolí sloučit domy, pokud se nejedná o jeden funkční celek, což by znamenalo, že někdo v minulosti udělal chybu, například při privatizaci bytového fondu.

To, že je do některého z domů přiveden plyn, elektřina a další služby rozvody v jiném domě nedělá z daných budov funkční celek, protože se to dá vyřešit přeložkou.

Vůbec nehledě na to, že existují jiné způsoby, jak toto vyřešit, než absolvovat tento složitý proces. SVJ se přeci mohou sdružovat za určitým cílem dle NOZ, ať už jednorázově či v rámci třeba spolku.

Neplýtvejme tedy zde teoretickými fabulacemi. Respektuji to, že si myslíte, že nelze daná ustanovení o sloučení dle NOZ použít. Ani jeden se nemáme jak opřít o judikáty, pouze tu sdělujeme svůj názor, který je v některých oblastech naprosto odlišný.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.