Vložil Evík, 16. Červen 2015 - 11:46

Pavel píše: „ mimo prodeje družstevního podílu/hypotéky a neomezeného pronájmu, např. skupině nepřizpůsobivých, nejsou argumenty pro byt ve vlastnictví“.

Pavle a nejsou tyto argumenty dost silné, že jiných již není třeba??Pro mě určitě ano.

1)Ještě bych chápala, kdyby koupě bydlení v družstevním přišla výrazně levněji, ale ono tomu tak není.Rozdíl v Praze je sice v řádech 100.000, ale chápala bych rozdíl např. o 1/3 nebo 1/2.
Když se nějaký družstevník snaží prodat svůj byt (tedy vlastně podíl), tak jeho představa o ceně podílu je jako cena bytu ve vlastnictví. Až realita ho přesvědčí, že aby prodal bude muset slevit. Takže další nevýhoda pro BD. Tržní hodnota srovntelného bytu ve vlastnictví je vždy vyšší. 

2)Náklady na bydlení v družstevním jsou stejné a nebo spíše vyšší o položku „nájemné“ než náklady na byt v SVJ??? To nevím určitě, ale předpokládám to. Opravdu nevidím moc výhod pro BD. Pokud do koupě bytu investuji milionovou částku a pak o tom, jak s bytem budu nakládat bude rozhodovat představenstvo, nevidím v tom žádnou výhodu pro MĚ (JEN PRO BD), Co se daně z nemovitosti týká, tak tu bych vůbec neřešila.Až tato daň bude představovat 10% a více procent hodnoty nemovitoati bude to mít význam, ale zatím je to zanedbatelná částka. Evík

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.