Vložil Korky0202, 15. Červen 2015 - 9:13

Vzhledem k tomu, že můžete ukončit správu dle § 1441 NOZ, a předpokládám, že toho 27.5. bylo ustavující shromáždění, takže byla 100%ní účast a ukončení správy odsouhlasilo všech 100% vlastníků a dle toho jste sepsali dané usnesení, čímž jste dali plnou moc SVJ k tomu, aby zajistilo výpověď smlouvy mezi SBD a jednotlivými vlastníky, jako zástupce vlastníků.

Smlouva se neruší tím, že vznikne SVJ. SBD v tomto postupuje správně, pokud danou klauzuli o výpovědi má ve smlouvě uvedeno.

Jediné, nad čím bych váha je to, že správa věci jako takové se má provádět v místě, kde se věc nalézá, pokud není ve smlouvě uvedeno jinak.

Proto bych výboru sdělil obsah smlouvy, zda tam je uvedeno, kde dojde k předání při skončení správy. Případně bych trval na místě, kde mne to vyhovuje. Nejlépe by bylo asi místo, kde má provozovnu firma, která bude některé činnosti, které nebude zajišťovat výbor, provádět.

S novou firmou by si též Výbor měl vykomunikovat, co vše chtějí předat, aby se na něco nezapomnělo. Ke všemu by měl být předávací protokol – ať už projektová dokumentace, klíče apod.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.