První kroky SVJ

Vložil Aleš Pinďák, 12. Červen 2015 - 23:52 ::

Dobrý den,
rád bych vás zde poprosil o pár rad. Tyto informace se mi zaboha nedaří najít na internetu.

Tento týden jsme zakládali SVJ. Nikdo z vlastníků nechtěl dělat předsedu (je nás jen 6 jednotek tak máme jen předsedu) a protože jsem jako jediný kvůli katastru založení SVJ potřeboval, tak jsem se toho ujmul sám.
Teď mi ale není jasné několik věcí:

  1. Můžu jako předseda schvalovat smlouvy sám? Mám na mysli zejména věci jako pojištění, bankovní účet, atd. Ve stanovách máme klauzuli že o určitých výdajích můžu rozhodovat sám, ale pouze v případě jednotlivých nákladů. Jak to je se stálými náklady? Musí je schvalovat shromáždění?
  2. Když nemáme zatím stanovené žádné zálohy na služby, mohu je stanovit já sám jako předseda, nebo je musí schválit shromáždění? Mohu je následně sám změnit (v případě že zjistím že zálohy nejsou dostatečné)?
  3. Můžu jako předseda být zároveň zapisovatel na shromáždění? Ve stanovách máme pouze že zápis ze shromáždění podepíše předseda a zapisovatel a nikde nemůžu najít jestli to může být jedna osoba.
  4. Co je to záznam jednání? Máme ho ve stanovách jako součást zápisu a já nechápu co to je. Domnívám se správně že to jsou věci které se projednávaly a eventuálně námitky?

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.