Vložil Korky0202, 12. Červen 2015 - 20:23

Pokud máte podezření, či dokonce důkazy, jděte na Policii a podejte trestní oznámení na danou osobu. Předpokládám, že budete z Mostu, tak ten věžák v ulici V. Řezáče nemůžete minout :-)

Co se týká odvolání pověřeného vlastníka a správce. Jako vlastník bytové jednotky máte též své povinnosti a měl byste znát Stanovy. To znamená, že o takovéto záležitosti, o které jste chtěl hlasovat, by se lidé neměli dovědět, až na tom Shromáždění. Prostě tam nelze hlasovat o věcech, které nebyly v pozvánce, každé takto odsouhlasené usnesení je napadnutelné.

Takže, pokud stále chcete odvolat pověřeného vlastníka – SBD Krušnohor, máte dvě možnosti, které jsou v souladu se zákonem a Vašimi Stanovami: Varianta A: Požádejte pověřeného vlastníka, tedy SBD, ať na další shromáždění, které bude jako pověřený vlastník svolávat, tento bod zařadí. Váš návrh nemusí přijmout. Varianta B: Obejděte jednotlivé vlastníky bytových jednotek s tím, že žádáte svolání Shromáždění, kde se bude schvalovat odvolání pověřeného vlastníka atd. Je nutné, abyste si zajistil alespoň 25% dle podílů na společných částech domu a pozemku. Když se Vám to podaří, tak pověřený vlastník musí dle Vašich Stanov svolat Shromáždění do 30 dnů. Stane-li se, že jej nesvolá, můžete jej svolat sám na náklady SVJ.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.