Vložil lake, 12. Červen 2015 - 18:20

Pane VladP, fond oprav družstva Vás vůbec nezajímá. Pro Vás jsou to cizí peníze.

• Napsal jste: „Vlastní výbor ustaven není.“

To je bezvýznamné sdělení. Před tím jste napsal, že SVJ již má zvolený stautární orgán – pověřeného vlastníka. To znamená, že SVJ se ujalo správy domu ze zákona. Takže není pravda, že by správcem domu bylo družstvo. Správcem domu je SVJ.

• Napsal jste: „Předseda domovního výboru má podepsánu hmotnou odpovědnost a může proplácet faktury …“

To Vás vůbec nezajímá. Hmotnou odpovědnost má vůči družstvu, které je jeho zaměstnavatelem. To nemá žádnou souvislost ani se SVJ, ani se správou domu.

• Napsal jste: „Zjistili jsme, že si z fondu oprav dlouhodobě proplácel faktury za úpravy svého bytu …“

Za prvé to není jeho byt, nýbrž byt ve vlastnictví družstva. Za druhé Vám není nic do toho, zda si družstvo přeje zvelebit jeden ze svých bytů. O hospodaření družstva s majetkem družstva ať se starají členové družstva. Od toho mají stanovy družstva, kontrolní komisi a členské schůze družstva.

• Ptáte se: „Jaké má jednotlivý vlastník možnosti řešení …“

Míníte řešení čeho? Vás se snad vnitřní poměry v družstvu nějak týkají? Jak a proč? Nevidím nic k řešení. Nejste-li členem družstva, není vám nic do toho jak si družstvo hospodaří, koho zaměstnává, jak kontroluje nakládání zaměstnanců se svěřeným majetkem družstva. Jako vlastník jednotky nejste oprávněn strkat nos do cizích věcí. Jste-li členem družstva, řešte tyto záležitosti jako člen družstva podle stanov družstva.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.