Vložil lake, 6. Červen 2015 - 8:41

Pane Člene, děkuji za Vaši upřímnou zprávu.

Je to zvláštní: zákonodárci schválili nový zákon – a najednou se ukazuje, že ani právníci, ani běžní občané nejsou schopni porozumět tomu, co v tom zákonu je skutečně napsáno. Zejména to zaráží u publikujících právníků, kteří se právem živí a měli by být schopni vyložit právní normu jednoduchého práva, i kdybyste je vzbudil o půlnoci.

Už tři roky se zveřejňují nepravdy o tom, že údajně se SVJ(2000) řídí částí NOZ o bytovém spoluvlastnictví. Že údajně dluhy předchozího vlastníka přecházejí ze zákona na nabyvatele jednotky. Že údajně na shromáždění se hlasuje pouhou nadpoloviční většinou přítomných. Není to samozřejmě pravda a nikdo nebyl dodnes schopen publikovat právně podložené výklady těchto masově rozšířených nesmyslů.

A tak je to se vším. Napsal jsem onehdy jen to, co je obsaženo v zákonu o daních z příjmů černé na bílém: že SVJ není osvobozeno z placení daní z příjmů, přijatých k úhradě nákladů na svou vlatní správu. Opět nastalo velké divení a kroucení hlavami: Ten lake!!!! Zase si něco vymýšlí!

Že je to takto obsaženo v právním předpisu jaksi nikdo nebere do úvahy…

Myslím, že většina národa nečte NOZ. Čtou svůj vlastní sen, svou představu o NOZ, kterou ale zákonodárci neschválili a která není publikována ve Sbírce zákonů.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.