Vložil lake, 28. Květen 2015 - 13:33

Romanne, proboha přestaňte s tím zbytečným mudrováním. Fondy právnické osoby vždy byly a jsou naplňovány z vlastních zdrojů právnické osoby. Nedochází Vám snad, že zákon č. 52/1966 Sb., o osobním vlastnictví k bytům, se nezmiňoval o žádné právnické osobě. Žádná totiž neexistovala. Takže žádné účetnictví nebylo vedeno. Co bylo nazýváno „fond“ podle onoho zákona nám tedy může být ukradené.

Nikdo nikomu nebrání, aby sůl nazýval „cukr“, obojí je přece bílý prášek. Nikomu není bráněno, aby pravou stranu nazýval „spodní strana“. Je ovšem problém, že takovému pomatenému exotovi nebude nikdo rozumět.

A nejde jen o to, že čtenáři tazateli nerozumějí. Jde o to, že on nerozumí sám sobě. Popleta tazatel píše „fond oprav“ a netuší vůbec o jaké částky jde, na co jsou určeny a z jakého právního důvodu je vlastně hradí. Jsou to snad dary bez právního důvodu, nebo příspěvky na správu domu, nebo členské příspěvky na vlastní správu právnické osoby, nebo zálohy na správu domu krátkodobé, nebo zálohy na správu domu dlouhodobé, nebo zálohy na služby, nebo zálohy na technické zhodnocení domu, nebo konečné úhrady na technické zhodnocení domu???

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.