Vložil lake, 10. Květen 2015 - 15:56

Pane X, přestaňte si vymýšlet. Není pravda, že by spoluvlastníci mohli „zmocnit jen někoho ze svého středu“. To jste si vymyslel. Člověče, Vy jste ten NOZ ještě nečetl, viďte?

Napsal jste: „Takhle blbě se přece zákony nepíší, aby se zmínila jen jedna skupina a laskavý čtenář si to pomocí Listiny rozšíří na další skupiny.“

To se tedy velmi mýlíte. Zákony se právě takhle blbě píší a schvalují. Pokud nerozumíte tomu, že Ústava a Listina základních práv a svobod je nade všemi ostatními zákony, i nad tím, o čem se zákonodárce nezmínil, pak mému výkladu asi neporozumíte.

Já Vám to zopakuji. Zákonodárce skutečně založil povinnost nechat se zastoupit pouze pro spoluvlastníky jednotky. Správně píšete, že nadpis „Spoluvlastnictví jednotky“ tomu odpovídá. Ale tím to nekončí.

Jakmile něco je povoleno (a dokonce přikázáno) jednomu vlastníkovi, musíte totéž povolit úplně všem. Jinak byste se dostal do rozporu s Ústavou a Listinou základních práv a svobod. Nemůžete svévolně různým vlastníkům přiznávat či upírat práva podle toho jak se car vyspal. Není možné jedněm něco přikazovat a druhým totéž naprosto bezdůvodně zakazovat.

Nejste totiž schopen nalézt ani jediný rozumný a spravedlivý důvod, proč by vlastník jednotky nemohl zmocnit zástupce, když spoluvlastníci jednotky to učinit mohou, ba dokonce musí. Váš šikanózní výklad zákona je v rozporu s Listinou základních práv a svobod.

Zkrátka: chtěl byste vlastníky bez důvodu otravovat a buzerovat nesmyslnými a neodůvodněnými zákazy. To nepůjde, pane. Nejsme v lágru a Vy nejste dozorce.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.