Vložil lake, 3. Květen 2015 - 9:52

Purple, Váš problém je v tom, že vůbec netušíte o čem píšete. Nákladem na opravu domu je ta částka, kterou SVJ skutečně zaplatilo zhotoviteli opravy. To neokecáte, ani neošvindlujete v účetnictví. Vždyť to musíte mít v účetních knihách zavedeno – na základě smlouvy o opravě a podle částky na konečné faktuře.

Vracení vypůjčené částky bance právnickou osobou SVJ je jiná věc – a týká se pouze této právnické osoby samotné. Samozřejmě nejde o náklad na správu domu! To pouze SVJ samo vrací co si od banky předtím pro sebe vypůjčilo. Vlastníci jednotek nic za SVJ nesplácejí. Není k tomu právní důvod, Vy popleto.

Zeptejte se na finančním úřadu jak má SVJ účtovat o přijatém úvěru a o splácení jistiny. Nebo se zeptejte některého daňaře, když Vy sám o tom víte prd.

Finanční služby (jako je odklad úhrady či smlouva o hrazení dluhu vlastníků jednotek ve splátkách) nespadají pod správu domu ani náhodou. Jde o poskytovanou finanční službu ze zcela jiného právního důvodu a podle jiných zákonných ustanovení. Vlastník jednotky není povinen na toto přistoupit.

Prosím nepište o věcech, o kterých nic nevíte. Je utrpení to číst, je utrpení na to reagovat.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.