Vložil Pub (bez ověření), 30. Duben 2015 - 21:27

„Pokud bych vyhrála, žádala jsem pouze o úhradu soudního poplatku“

To nemá logiku. Pokud jdete do sporu, měla by být druhému udělena „řádná lekce“.
Ale OK, je to Vaše rozhodnutí.

Jenže jak uvádíte, jste nevyhrála a při neodvolání zaplatíte protistraně právní úkony. Tak předpokládám, že se odvoláte a Váš názor na hrazení nákladů nejen odvolacího-sporu se změní (předpokládám, že to pro Vás není jen hra a když bydlíte v SVJ pak ani nejste z těch co nemají co s penězi a nebaví je raději dovolaená na Majorce).

Zajímalo by mne zda do SVÝCH nákladů nějak kalkulujete také náklady protistrany, pokud se odvoláte a vyhrajete. Náklady SVJ na jejich právníka (které jak uvádíte již u MS přesáhly 3× ty Vaše náklady) budou účelově horentní (již jsou). Ať tak nebo tak, SVJ ale nemá dostatečné své vlastní zdroje na hrazení sporu a domnívám se, že to zacvakne z příspěvků na správu nebo je prostě vlastníkům alikvótně předepíše. Máte už představu co budete s tímto dělat?

Pokud by SVJ prohrálo, bylo by jistě zajímavé vymoci Váš alikvótní podíl přemrštěných (což ale není podstatné) nákladů na právní služby pro SVJ → na členech statutárního orgánu ve Vašem SVJ, kteří se na tom angaovali. Neníliž pravda?

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.