Vložil Pub (bez ověření), 27. Duben 2015 - 0:47

Je jasné co by měl dělat: pomalu ale svědomitě sbírat důkazy. Činit si nahrávky. Posílat žádosti (prokazatelné) o kontrolu hospodaření.

Každého, kdo se na takovou cestu vydá, čeká mnoho škobrtů, ale je třeba dát ovcím na vědomí, že mohou tupě bečet nebo pomoct.

Ten Váš člen (kterému zřejmě „Raději anonyme“ → „Raději nepomůžete“) by si měl činit audio záznamy (a jde li to, i video). Pokud tak uřinil už teď, už teď může na toho pacholka ve výboru podat žalobu za pomluvu – §184 zák. 40/2009 – a v občansko právní rovině odškodné za osobnostní újmu (samozřejmě záleží na skutečném zhodnocení situace – neboť pravda může být jiná (třebva si vymýšlíte, já nevím) a/nebo nemusí být audio zrovna moc povedené). Doporučuji také aby pročetl, rubriky na www.uoou.cz kde na příkladech jiných usoudí jak mu může pomoci UOOU (narušování ochrany osobních údajů – §180 zák.40/2009) a jak jen soud (ochrana osobnosti).

PS: nepsal jsem že máte být vlkem, ale že máte přestat být ovcí, protože toto Vám dělají když se necháte a takto pak dopadnete.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.