dvojnásobná spotřeba vody podle paty vs bytové vodoměry

Vložil David (bez ověření), 9. Duben 2015 - 11:32 ::

Dobrý den,

píši z pozice obyčejného vlastníka bytové jednotky, který si prohlédnul vyúčtování služeb za uplynulý rok a obrátil se na správce s dotazem, proč je spotřeba vody v objektu dvakrát vyšší než součet odečtů z bytů. Bylo mi sděleno, cituji: "Rozdíl mezi bytovými vodoměry a paty byl v minulém roce extrémně velký. Jednak máte prošlé vodoměry – budou se tohoto roku vyměňovat, jednak dost bytů nebylo odečteno a s nějakými vodoměry se manipulovalo. Ale ani to by nevysvětlovalo tento extrémní rozdíl. Tak SVJ chtělo nechat vyměnit a proměřit patní vodoměry (ty patří PVK), ale zjistilo, že ty PVK vyměnilo den po odečtech SVJ na konci roku. A vodoměry jsou tím pádem nedohledatelné.

Takže výbor SVJ spolu s rozúčtovatelem – firmou Ulimex domluvil následující postup rozúčtování: za rok 2014 se voda rozúčtuje dle osob. Náměry sice zůstali, ale náklady nejsou dle naměřených skutečností, ale dle osob. Proto výbor ještě dodatečně rozúčtovateli upřesnil počty osob v jednotlivých bytech. To se týká jak SV, tak SV pro TV."

Je to takto v pořádku? To si dodavatel vody kdykoliv může patu odvést a říct „smůla, nelze dohledat“? Rozúčtování podle osob je v tom případě taky možné, resp. v pořadku? Děkuji za informace

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.