Vložil lake, 6. Duben 2015 - 14:11

Pane Stehlíku, je to jednoduché.

Za prvé: nikdy nejednejte pouze ústně a nenechte se posílat od čerta k ďáblu. Vidíte, že to nefunguje.

Vaším partnerem je pouze SVJ-právnická osoba a Vy se na tuto osobu obracejte písemně, zásilkou s doručenkou na adresu uvedenou v rejstříku. Dotazujete-li se ústně osoby, která je oprávněna jednat za SVJ, a nedostanete ihned uspokojivou odpověď, předejte nebo doručte Váš dotaz či výzvu právnické osobě písemně, jak už jsem napsal.

Když se nezachováte podle mé rady, pak se Vám šmejdi jen vysmějí.

V první řadě si ihned vyžádejte pravidla rozúčtování služeb, platná a schválená pro váš dům podle § 5 zákona č. 67/2013 Sb.. K tomu požadujte nahlédnout do dokumentu který osvědčuje kdy a kým byla pravidla schválena. To jsou úplně základní informace. Teprve potom můžete začít kontrolovat Vaše vyúčtování pro byt, krok za krokem. Zde Vám opravdu nikdo neporadí, to je Vaše práce.

Každý vlastník má možnost vyžádat si pravidla kdykoliv a nahlížet do nich v místě sídla SVJ. K tomu jste nemusel čekat až budete mít v ruce vyúčtování. Také máte právo nahlížet do všech podkladů, které byly použity při rozúčtování. Spěchejte, lhůta pro uplatnění reklamací není nekonečná. Je uvedena ve Vašem vyúčtování.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.