Revize hromosvodu

Vložil Tony (bez ověření), 1. Duben 2015 - 20:02 ::

Zdravím a dovoluji si otevřít mnohokráte probírané téma a to otázkou – může revizní technik bezdůvodně zkrátit dobu platnosti revize hromosvodů, jen tím že do revizní zprávy napíše o rok dřívější revizi?

Doplňující vysvětlení. – při revitalizaci střechy (2011) byla zhotovena nově celá nadzemní část (jímací část a svody, zůstaly jen zemniče). Přitom byla vykonána periodická revize podle normy ČSN 33 1500, která konstatovala že byla provedena „celková oprava hromosvodní ochrany dle ČSN 34 1390 s použitím materiálu dle ČSN 35 7610.“ Celkový posudek: hromosvodní zařízení je schopno bezpečného provozu dle ČSN 33 1500 čl.6.1­.2. Lhůta pro odstranění závad: bez závad Měření zemního odporu, počet jímačů, svodů, průřezy…….. : Závěr – provedení vyhovuje ČSN.

Přes toto všechno se v revizní správě objevilo :další revize v r. 2015 nebo okamžitě po zásahu bleskem (tj. o rok dříve než jsou revizní lhůty podle ČSN 33 1500)

Ve staré diskusi jsem objevil jen toto: Vložil Matějka Jaroslav, 24. Září 2007 – 8:37 Pozor! Revizní technik může v souladu s normou a přihlédnutí k technickému stavu stanovit častější konání revize. Součástí revizní zprávy jsou i zjištěné závady a termíny jejich odstranění.

Toto tvrzení „že může v souladu s normou“se mi nepovedlo najít.

Jestli to však platí a revizáci čehokoliv si mohou zcela bezdůvodně určovat „příští revize“ a tak zkracovat doby platnosti revize a zkracovat revizní lhůty, stávají se SVJ jejich snadnou kořistí a loutkami v jejich rukou. Je možná nějaká obrana, nebo si to bude muset SVJ nechat líbit?

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.