Vložil lake, 4. Březen 2015 - 14:19

Pokud někdo něco pouze tvrdí, není třeba mu oponovat. Tvrdit může kdokoliv cokoliv. Pokud by chtěl například uspět u soudu, musel by své tvrzení podložit odkazy na příslušné ustanovení celostátně platného právního předpisu, případně by musel provést výklad právního předpisu s použitím některé běžné výkladové metody.

Dnes již ovšem existuje konstantní judikatura Ústavního soudu k otázce nepravé retroaktivity. Dva ze svých nálezů považoval ÚS za natolik závažné,že je nechal vydat ve Sbírce zákonů jako celostátně platné právní předpisy.

Toto už není sranda. Počínání českých právníků v posledních dvou letech ve mně vzbuzuje přesvědčení, že kdyby zde zítra převzal moc nějaký novodobý Hitler, všichni by začali publikovat „odborné“ články o tom, že Ústava (při správném výkladu většinové odborné veřejnosti) přece umožňuje zavírání do koncentračních táborů a trávení v plynových komorách.

To co se nám snaží nacpávat do hlav – to je protiústavní právní hnus. Jsme svědky kompletního selhání právních elit. Jsme svědky kompletního selhání jakýchkoliv zpětných vazeb mezi odborníky na legislativu. Jsou opravdu tak hloupí, nebo neznají judikaturu ÚS, nebo jim je to všechno jedno, nebo se prostě bojí ozvat a říci naplno: Tyto nesmysly neberu, pane kolego!

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.