Vložil Pavel Matějka, 3. Březen 2015 - 10:25

Tahle logika je (a jde to bez invektiv!!) pochopitelná i pro laika. Vybydluji – vracím stav vybydleného do nějakého výchozího stavu, a to formou záloh, které se na ten návrat použijí, nebo formou úvěru, který splácím, nebo při prodeji bytu splatím najednou. To je křišťálově čisté (jak říkal Standa).

Ale když byt (dům) obohatím, např. o zateplení, přistavěnou lodžii, tedy, jak se říká, zvýším jeho užitnou hodnotu (která nota bene má např. v případě zateplení i nějaký výnos), tak tam (odpusťte) mně to tak jasné už není.

Přínosné na této celé debatě je to, že ti, kteří jsou s úrovní právního vědomí na tom stejně jako já (a dovolím si tvrdit, že je nás většina, co obýváme byty v SVJ) se dověděli, že pokud se šetří na zhodnocení domu (třeba na zateplení), tak by to mělo být na odděleném a jinak deklarovaném podúčtu (a ošetřeno např. ve stanovách) než kde se sbíhají peníze na „vybydlování“. A teď bych rád věděl, kolik SVJ to takto má a kolik SVJ (výborů) vůbec ví, že něco takového existuje. I přes cennou „lakeho“ osvětu. Jenom kdyby to šlo bez ironických podtextů a (někdy) i přímých invektiv. Prosím…

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.