Vložil Misme, 4. Březen 2015 - 10:39

Ládíku, šedá je teorie, zelený strom života. V nevědomosti je síla. Nemyslím to zle, jen konstatuji, že na mne váš příspěvek dělá dojem, že ho napsal někdo, kdo nemá vlastní zkušenost se jmenovanými institucemi, distancuje se od ovcí (přestože na rozdíl méně informovaných ví, že novela energetického zákona má mouchy, ale dokud se ho to netýká („Já poškozen nejsem“) , bude hrát mrtvého brouka) a proklamuje odhodlání bránit svá práva. Ale odhodlání bránit nejenom svá práva já mám taky. Jenže pak mám taky hromadu zkušeností a díky nim mám stanoveny limity.

K věci.

Pokud píšete, že si vlastník své povinnosti plní, je to pravda částečná, ten zbytek do celku je nepravda a je na vás, zda ji budete hledat a najdete. Vaše poznámka k soudním tahanicím ve mne vyvolává dojem, že jste žádnou soudní při neabsolvoval. Nebo jste příkladný tvrďák. Já mám soudních pří za sebou několik. Pro mne je to v první řadě běh na dlouhou trať, jednání se odročují, svědkové se nedostavují, občas onemocní soudce, důkazy se falšují a překrucují, z lejn se pletou biče, emoce dávají zabrat. Zabere to neuvěřitelnou spoustu času (a život běží rychle), stojí to peníze, pokud potřebuji advokáta, očekávám, že kromě zcela nezbytného pocitu důvěry a vzájemných sympatií bude problematice rozumět alespoň jako já a bude cítit potřebu se přivzdělat, bude se dostavovat na jednání včas a připraven a s rozhodnutím spor vyhrát. Nechala jsem se pouze v prvním případě zastupovat advokátem, chodil na všechna jednání s minimálně čtvrthodinovým zpožděním a jen u prvního jednání věděl, kdo jsem a jaký případ se řeší. Proto nevolím na prvním místě soudní při, ale „průzkum“ fungování a akceschopnosti státních institucí. Díky tomu můj spis už není žiletkový a protože současní advokáti mají zájem jen o žiletkové …

Krátce k těm institucím, které jste vyjmenoval: ombudsman – nemá kompetence, Česká obchodní inspekce – nemá kompetence, Sdružení ochrany spotřebitelů – akademické rady, dTest – akademické rady, nemá kompetence.

Vzhledem k tomu, že já problém vnímám šířeji, tedy nejenom jako porušení svých práv, ale porušování občanských práv, postupuji tak, abych neubližovala sobě. Svoboda je otroctví, ale umožňuje mi vést soukromou válku. Válka je mír.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.