Vložil Misme, 2. Březen 2015 - 8:22

Máte pravdu, vyjádřila jsem se špatně.

Pohlížím na tuto problematiku tak, že když není připraveno prostředí, tak je pitomost rozúčtovávat podle náměrů. Výpočet podle plochy by nebylo problematické zkontrolovat, tam bychom si vystačili s kupeckými počty. Ve chvíli, kdy do výpočtu vstoupí koeficienty, jejichž původ nám nikdo nedoloží, a algoritmy, na jejichž kontrolu matematicky méně nadaní také nemusejí stačit, pohlížím na výpočet jako na účtování s náhodnými čísly. Navíc my za ta tajemstvím opředená čísla a postupy platíme. Kontrolní orgány se o tuto problematiku nestarají, přitom se dá očekávat s ohledem na nedávno provedenou namátkovou kontrolu vyhotovených PENB, že situace zde bude ještě horší. Pro advokáty je to španělská vesnice.

Někomu taková situace nevadí, někomu to je jedno, já si zkrátka potrpím na přesnost a kontrolu. Platba podle plochy by sice byla spravedlivá stejně jako momentální realizace platby podle náměrů, ale pokud by ji nařizoval zákon, byla by alespoň zákonná a, jak jsem napsala výše, jednoduše kontrolovatelná. Momentálně je to ale tak, že se účtuje v rozporu legislativou, což je zřejmé z mnoha zdejších příspěvků, ale pokud to chci prokázat, potřebuji podstatně víc, než jen umět kupecké počty a taky k tomu potřebuji finanční a časový potenciál.

Můj závěr tedy zní: Když už špatná legislativa, tak ať mě aspoň neobírá o další prachy na platby „odborníků“ a o čas.

Nikomu ho nevnucuji, ale mám právo na názor jako kdokoliv jiný a to, že je můj, individuální nebo dokonce menšinový, neznamená, že je špatný. Hin sa hukáže.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.