Vložil lake, 24. Únor 2015 - 5:32

Pane Matějko,

Za prvé: neexistuje obecná povinnost používat indikátory. A situace bude stejná i po nabytí účinnosti Vámi zmiňované novely zákona č.67/2013 Sb.. Nebude-li v domě (zúčtovací jednotce) docházet k rozúčtování (rozdělení) nákladů na tepelnou energii na vytápění, nemusíte přece indikátory používat k ničemu.

Za druhé: neexistuje obecná povinnost instalovat indikátory. Nedochází-li v domě k rozúčtování nákladů na tepelnou energii na vytápění, indikátory není nutno instalovat. To platí již dnes podle § 7a odst. 4 vyhlášky č. 194/2007 Sb.. Už jsem o tom psal jinde podrobněji.

Je to přece tak prosté: buď neposkytovat službu vůbec, nebo náklady na ni nerozúčtovat mezi příjemce služby. Je možno sjednat individuální smlouvy s každým odběratelem jednotlivě a stanovit předem pevnou cenu za 1 m2 vytápěné započitatelné plochy. Budou se tedy hradit paušální platby bez ohledu na výši skutečných nákladů. Na tom přece není nic složitého, právně ani technicky.

Pro nájemní bydlení je paušální platba služeb výslovně uvedena v NOZ jako jedna z legitimních možností. V čem je tedy problém?

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.