Vložil lake, 20. Únor 2015 - 15:02

Pokud byste se chtěl dovolávat úmyslu zákonodárce, musel byste tento úmysl ovšem znát. Úmyslem zákonodárce například je, aby veškerá potrubí, která nejsou otopnými tělesy, byla řádně izolována. Je to výslovně uvedeno ve vyhlášce č.193/2007 Sb:

193/2007 Sb. § 5
(4) Na všech vnitřních rozvodech musí být instalována tepelná izolace, pokud nejsou určeny k vytápění nebo temperování okolního prostoru, s výjimkou týkající se kondenzátních potrubí a nádrží.

Není-li trubka řádně izolována v souladu se zákonem, pak jde o otopné těleso uvnitř bytu, které je zásobováno teplem z centrálního zdroje a vytápí okolní prostor.

Nikde není vyjádřen ani náznak úmyslu zákonodárce, že by z otopných těles vytápějících byt měla některá z nich být bez důvodu vyňata. Nejen ze znění prováděcí vyhlášky, ale přímo z fyzikálních principů přestupu tepla je zjevné, že indikační přístroje musí být na každém otopném tělese, kterým se do prostoru bytu předává teplo.

(Jiná věc je, že tyto indikační přístroje jsou jen drahou ozdobou, protože zatím není uzákoněna povinnost používat je k čemukoliv.)

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.