Vložil lake, 20. Únor 2015 - 11:36

Všechny domy se svislými rozvody tepelné energie mají kromě regulovatelných otopných těles v byrech také svislá stoupací potrubí, což jsou neregulovaná otopná tělesa, které vytápějí byt 24 hodin denně, 7 dnů v týdnu.

Podle zákona č.406/2000 Sb. je třeba instalovat zákonem předepsaná zařízení na každém otopném tělese. Nebudou-li indikátory také na každé trubce každé stoupačky v každém bytu či nebytovém prostoru, pak jde o porušení zákona.

Zákon je porušen, i kdyby na některých otopných tělesech indikátory namontovány byly. Požaduje se totiž instalace na VŠECH otopných tělesech, bez výjimky.

Jestliže nemůžete najít na trhu přístroj, který by mohl být instalován na kruhových svislých otopných tělesech, pak lze pro dům použít jedině teploměry pro denostupňovou metodu.
------------------------------------------

Stejný technický a právní problém má většina centrálně vytápěných domů, jen si jej nechtějí připustit. Nebo snad u vás máte vyřešen problém se stupačkami? Máte opravdu na všech těchto otopných tělesech indikátory, jak to požaduje zákon?

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.