Vložil D.A. (bez ověření), 15. Únor 2015 - 23:27

Děkuji za odpovědi. Pane Franto neexistují skupiny bytů, ani skupiny pokojů.Existují pouze byty dvou velikostí 3+1 a 2+1.Pokud zadám údaje podle Vašich požadavků,potom musím zadat naměřené dílky podle pokojů,přepočtené jedním součinem (Kq*Kc), o kterém není zřejmé, že je zaručený.Odděleně mi je SVJ nepředložilo.

Pokud by se korekce měla počítat z určité základny (pro 3+1)a z jiné základny (pro2+1),měla bych dospět k vypočteným korekcím (domnívám se). Pokud použiji vstupní údaje mého bytu, dospěla jsem ke mnohem vyšší základně a korekce by podle toho měly být vyšší,než ve skutečnosti jsou.

Nebo také to znamená, že ve skutečnosti mají být údaje = skutečné náklady na topení mnohem nižší, a podle toho jsou skutečné korekce nižší (správně nižší pro ostatní byty)a já se nemohu dopočítat. (Do nákladů přišlo o 100 GJ TE více než předešlý rok). Dalším faktem je, že největším podílníkem u přetápějících bytů je jeden jediný byt, který patří SBD.tj.našemu správci.Nahlédnutí do originálů faktur správce okomentoval, jak jsem popsala. U tohoto bytu se do částky nad 140 % dá naúčtovat cokoliv, včetně i dalších bytů se spotřebou nad 140 %. Podle mých výpočtů nejméně u dvou bytů je před korekcí spotřeba 131 % a 134 % a po korekcích u prvního 142 % a 146 %, tj.že jsou na hranici nákladů=140%. V souhrnné tabulce od Inmesu jsou uváděny pouze shodné odchylky před a po korekci a to je 142%=140%,146­%=140%,tj.již jen korekce ±40. Tabulka odchylek mi byla poskytnuta až po pěti měsících od uplatnění reklamace.

Pane Franto, Vy byste byl ochoten pracovat i s takovými náměry,jak uvádím v úvodu?

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.