Vložil lake, 7. Únor 2015 - 22:39

Ale Ústavní soud už právo nalezl. Jen Vy to ještě nevíte.

ÚS opakovaně a jednoznačně odmítl možnost, že by mohla být zavedena nepravá retroaktivita právního předpisu pouhým mlčením či opomenutím zákonodárce.

A právě o tento případ zde jde, ať se Vám to líbí nebo nelíbí. Máte takové mezery ve znalosti klíčové judikatury, nebo to úmyslně opomíjíte? NOZ mlčí o SVJ(2000). A SVJ(2000) není SVJ(2012). NOZ se nevztahuje na závazkové vztahy, které vznikly před dnem 1.1.2014. Právo je na mé straně, pane Zdenku, a Vy to víte.

Nechejte vlastníky jednotek rozhodnout jak se chtějí podílet na nákladech vlastní správy právnické osoby. To je pouze jejich věc, pane Zdenku. Nestrkejte jim do toho nos. A nestrašte je ustanovením § 1180, které se jich netýká. Jsou to svobodní občané, nikoliv nemyslící shora řízení roboti, jaké byste si představoval.

lake

Pane Zdenku, Vy a hromada nemyslících právníků a novinářů byste si přáli, abychom pochodovali a hajlovali na povel podle kusu nějakého papíru, který má pro nás asi stejnou váhu, jako kozí uprdnutí.
Až bude přijata novela NOZ, která bude obsahovat přechodové ustanovení pro SVJ(2000), dejte mi vědět. Do té doby nechte svobodné občany na pokoji, vy právní buzeranti.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.