Vložil lake, 6. Únor 2015 - 19:54

Pane Zdenku,
Vámi citované nařízení vlády je paskvil úředníků. Je vhodné se mu zasmát,je vhodné se podle něj neřídit. Ostatně ani není závazné. Uvádím z Vaší citace čtyři nejsměšnější omyly ouředníků:

  • Náklady na rozúčtování a vyúčtování plnění spojených s užíváním jednotek, včetně provedení odečtů, NEJSOU náklady na vlastní správu. Jde samozřejmě o náklady na poskytování služeb podle zákona č.67/2013 Sb. S NOZ to nemá nic společného.
  • Náklady na pořízení majetku (počítač včetně softwarového vybavení) NEJSOU náklady na vlastní správní činnost. Alespoň ne celý náklad. Většinou bude počítač sloužit ke správě domu a k rozúčtování služeb. Čili pouze část nákladu na pořízení PC je možno považovat za náklad na vlastní správu právnické osoby a rozúčtovat na jednotky stejnou částkou.
  • Náklady kanceláře – to je naprosto totéž. Pouze zlomek těchto nákladů skutečně je příslušný k vlastní správní činnosti. Většina nákladů však je k hlavní činnosti SVJ – správě domu a k poskytování služeb.
  • Náklady spojené s poskytováním právních služeb týkajících se správy domu a pozemku NEJSOU náklady na vlastní správu. Už samotné označení to říká zcela jasně! SVJ je právnická osoba, která ze zákona provádí správu cizího majetku za vlastníka. Jakékoliv náklady týkající se tohoto majetku se rozúčtují jako náklady na správu domu. Nikoliv jako náklady na správu právnické osoby.

Je to zajímavé skore: čtyři z pěti bodů jsou nesprávné. Hloupý a neschopný je ministerský ouředník – a hloupý je, kdo jeho bláboly bere vážně.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.