Vložil lake, 6. Únor 2015 - 18:20

Tondo,

řekněme že jste správcem cizího majetku. Když si počůráte VLASTNÍ kalhoty, tak každá osoba s rozumem průměrného člověka chápe, že jsou to Vaše vlastní kalhoty a že si je budete muset sám přeprat. Nemůžete si to vyúčtovat jako náklad na správu CIZÍHO majetku.

Když právnická osoba vynaloží náklady na VLASTNÍ správu, tak každá osoba s rozumem průměrného člověka chápe, že jsou to její vlastní náklady a že si je bude muset sama uhradit. Nemůže si to vyúčtovat jako náklad na správu CIZÍHO majetku.

Správce cizího majetku má více možností, jak ekonomicky fungovat:

  1. Neprovádí správu cizího majetku zdarma, nýbrž účtuje k nákladům obchodní přirážku, která vytváří přiměřený zisk. Zisk pak slouží také ke krytí nákladů vlastní správní činnosti.
  2. Neprovádí správu cizího majetku zdarma, nýbrž za dohodnutou pevnou odměnu. Odměna pak slouží také ke krytí nákladů vlastní správní činnosti.
  3. Provádí správu cizího majetku zdarma, bez zisku a bez odměn, a to tak, že vynaložené náklady pouze přeúčtuje. K úhradě nákladů vlastní správní činnosti musí získat prostředky jinak: vybírá členské příspěvky od svých členů. To je případ SVJ(2012) podle NOZ.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.