Vložil lake, 6. Únor 2015 - 17:02

Náklad napsal: „Ustanovení o rozpočítávání nákladů na byt je dokonce i mimo zásady uvedené v samotném občanském zákoníku v ustanoveních o spoluvlasnic­tví, kde je uvedeno, že náklady se nesou poměrně podle spoluvlastnických podílů na věci.“

A to jste právě nepochopil! Ustanovení § 1180 odst. 2 NOZ nemá naprosto nic společného se spoluvlastnictvím. Jde o náklady na samotnou právnickou osobu. Zákon to stanoví jasně.

Když budete členem rybářského spolku, budete hradit členský příspěvek v jednotné výši. Když podáte přihlášku do Spolku přátel parních lokomotiv, budete hradit členský příspěvek v jednotné výši. O tom je § 1180 odst. 2.

Náklady podle § 1180 odst. 2 jsou pouze ty oprávněné náklady, které by mělo SVJ neprovádějící správu žádného domu a neposkytující nikomu žádné služby. SVJ, které by pouze existovalo jako právnická osoba bez jakékoliv činnosti pro vlastníky jednotek. Můžete to nazvat: spící SVJ.

Veškeré náklady přesahující toto minimum patří buď pod správu domu a pozemku podle § 1180 odst. 1 NOZ, nebo pod služby podle zákona č. 67/2013 Sb..

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.