Vložil lake, 6. Únor 2015 - 17:42

Paní Klainová,
účetnictví není věda. Pouze někteří se z účetnictví snaží dělat nesrozumitelnou a neproniknutelnou hromádku hnoje. (Tím neníním Vás, ale třebas paní PeDuPles, která to zde předvedla ve vrchovaté míře.)

Není přece možné splácení existujícího dluhu označovat jako „zálohy“. To je absurdní zmatení pojmů. Tak proč to v předpisech plateb i v účetních knihách neoznačit správně?

Není možné tvrdit, že vlastník má hradit „splátky úvěru“, který si nikdy nevzal. Ve skutečnosti má hradit svůj starý dluh vůči SVJ za zateplení domu. Příspěvek vlastníka na zateplení označený jako splátka neexistujícího úvěru – to je absurdní zmatení pojmů. Tak proč to v předpisech plateb i v účetních knihách neoznačit správně?

Označovat si běžné a zcela jasné pojmy nějak jinak – to je útok na zdravý rozum. Méně chápaví vlastníci by to mohli brát vážně,že jako členové SVJ splácejí jakýsi „úvěr“,který hradí v „zálohách“. Kam takové slovní zmatky a nepřesnosti zavedou průměrné SVJ popsal jeden zoufalý člen zde: http://www.portalsvj.cz/…etnictvi-svj

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.