Vložil lake, 1. Únor 2015 - 14:29

Milado,
nikdo nikdy netvrdil,že by koeficienty polohy či koeficienty výkonu byly „fixní“. Nic takového nenajdete ani v samotné vyhlášce. Koeficienty musí odpovídat fyzikální skutečnosti. Změní-li se skutečnost, změní se i koeficienty.

Rozhodující je, zda existují pravidla rozúčtování, které jednoznačně stanoví princip rozúčtování. Stanoví co je pevně dáno, co může být změněno, kdo je oprávněn to změnit a na základě čeho je oprávněn to změnit. Pravidla stanoví koeficienty pro každou konkrétní místnost v domě, nebo stanoví kde ty koeficienty najdete, abyste mohla do jejich seznamu nahlédnout.

Tvrdíte-li, že rozúčtujete „podle vyhlášky“ pak jediná srozumitelná a určitá pravidla, která naleznete ve vyhlášce, jsou rozúčtovat podle započitatelných podlahových ploch.

Takže jednoznačná a určitá pravidla sjednaná nemáte a samotná vyhláška je neurčitá. Nemůžete si ani zkontrolovat správnost vyúčtování. To vám nevadí? Za současný neurčitý stav si můžete sami: nestanovili jste si pravidla do konce roku 2013 (tehdy to ještě bylo možné tříčtvrtinovou většinou přítomných).

Dnes si zřejmě může se základní složkou i s koeficienty kouzlit pan předseda jak se jemu hodí. To je důsledek neexistence pravidel.

Můžete lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.