Vložil lake, 30. Leden 2015 - 14:20

Kdyby ministeští ouředníci nebyli vydali v roce 1995 vyhlášku č. 245, nemuseli jsme toto dnes řešit. Například v Německu je zakázáno jakkoliv kompenzovat nevýhodné polohy bytů i v domech s ústředním vytápěním. Jenomže čeští ouředníci se nepoučili. A dnes už není možné jednou zavedené korekce zrušit. Dramaticky by se změnily ceny milionů bytů.

Platný právní předpis 372/2001 Sb. vychází z toho, že rozúčtování nákladů na vytápění podle indikátorů má brát ohled na umístění bytu v domě.

V domech s centrálním vytápěním se nedá říci, že by obyvatelé krajních bytů byli někým dotováni. Naopak. Teplo z jejich bytů uniká přes společné stěny a přes společné stropy místností. To nejsou ani jejich stropy, ani jejich stěny. Je jednoznačné, že obyvatelé krajních bytů jsou znevýhodněni tím, že místnosti jejich bytu přiléhají ke společné obálce budovy.

V domech s etážovým topením nejsou obyvatelé bytů nikým diskriminováni. Nikdo jim přece nikdy neslíbil, že jim bude něco kompenzovat. Neexistuje a nikdy neexistoval takový právní předpis. Neexistuje společný náklad, nic se nerozúčtuje, topení si hradí každý sám. Komu se to nelíbí, ten si krajní byt s etážovým topením nekoupí.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.