Vložil FrantaF, 29. Leden 2015 - 19:52

První věta příspěvku vychází z principu vašeho systému měření a proto uvádíte, že rozsah teplot v bytě by musel být 12°C až 28°C. Nepoužíváme systém VIPA a proto považujeme tento rozsah teplot za pitomost. Váš systém rozděluje náklady podle tepelné pohody ne podle spotřeby tepla. Máte právo takový systém vytvořit a provozovat, ale máte také morální povinnost o jeho vlastnostech uživatele řádně informovat. Volíte raději reklamu způsobem kritiky ostatních metod měření.

Říkáte, že v reálu topí všichni lidé hodně podobně. Já s tím nesouhlasím. Lidé mají a právem, rozdílné nároky a také podmínky, případně vedlejší zdroje tepla. Úhrada ve výši 60% by měla pokrýt nejnižší míru vytápění, úhrada nad 140% již svědčí o nějakém druhu plýtvání teplem, nebo závadě v otopném systému, případně i chybném rozdělení nákladů. Hranice jsem nestanovil já, ale odborníci. Já jsem jenom sdělil, že naše rozdělení v domě s 96 byty se v tomto rozsahu skutečně pohybuje.

Pokud se při vašem systému měření pohybuje vzájemná odchylka jednotlivých bytů jen o 10%, jak napsal Váš příznivec, musí být v rozdělení něco, co reálné rozdíly ve spotřebě potlačí. Pokud by takový stav vyplynul z chování spotřebitelů, pak bychom mohli rozdělení zrušit a dělit podle plochy. V případě firmy VIPA může být tato rovnost způsobena tím, že neměříte spotřebu tepla ale teplotu v místnosti, a také že „načítáte teplotu v místnosti“ již od 10°C po dobu celého topného období.

Poslední věta Vašeho příspěvku je fantasie. Udivuje mně, že jako odborník na poměrové měření můžete něco takového napsat. FrantaF

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.