Vložil Pavel, 3. Leden 2015 - 18:30

Šariku,

prosím dávejte svým příspěvkům nějaké smysluplné názvy, děkuji.

Vůbec se necítím jako odborník na krytal (crittal etc.).

Zatím jsem narazil pouze na systém, kdy bylo topení zalité v betonu v podlaze/stropu. V jednom bytě by se tedy dalo pouze pohybovat kohoutem u stropu. Teoreticky by se tak ovlivnilo pouze topení ve stropu. Prakticky je však kohout nefunkční, náhradní se nevyrábí. Nějaký termoventil nejde osadit. Žádný přívod a zpátečka neexistují a nejdou osadit.

Navíc se vůbec nedalo ovlivnit, jak topil soused ve spodním bytě.

Evidentní porušení Směrnice 2012/27/EU, kterou ČR nedokázalo řádně implementovat. Koneční zákazníci nemají možnost regulovat vlastní spotřebu. Měření se podle EU má zavést pouze tam, kde je to technicky možné, finančně únosné a úměrné potencionálním úsporám energie.

Slyšel jsem i o systému, že jeden kohout je pro jedno patro.

BD či SVJ dům zateplilo (okna, fasáda, střecha). I kdyby se dalo topení regulovat, jako že se nedá regulovat, tak nějaké „měření“, jako že to není měření, nic pro členy BD a SVJ nepřinese.

Jediný komu instalace „čehosi“ něco přinese, jsou dodavatelé a odečítači „čehosi“.

Existuje pouze cesta soudní nebo preventivně psát na různé úřady, jaké jsou chyby v implementaci Směrnice 2012/27/EU. Bohužel zpracovatelé českých předpisů asi o evropském právu nic netuší, nebo tuší, ale nerozumí mu.

Hezký den!

Pavel

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.