Vložil Pavel, 1. Leden 2015 - 14:30

Jar,

u nás nejdříve dáváme výzvu k uhrazení pohledávky po lhůtě do schránky, když dluží 1–2 měsíční platby. Pokud není reakce, tak správce posílá doporučeným dopisem to samé. U většiny dlužníků to stačí.

Největší dlužníky předáváme advokátovi, který posílá doporučeně předžalobní upomínku. Zatím to vždy stačilo.

V roce 2014 však získali byty zmiňovaní 2 vlastníci. Nedali na sebe žádný kontakt a velmi nepravidelně platí. Pohledávky zatím činí 20 resp. 30 tis. Kč. Nelze se s nimi spojit, nepřebírají poštu, asi nemají jiný postižitelný majetek či příjem na území ČR. Proto mne nenadchl návrh půlmozků neumožnit exekuci do 50 000 Kč u nemovitostí a u zařízení domácnosti. Nerozumím tomu, proč bych se nemohl v naší situaci na neplatících parazitech domáhat zaplacení pohledávky po lhůtě exekucí jednotky.

Ale jak je vidět, toto populistické gesto půlmozků je v řadách jiných parazitů, nebo stejně smýšlejících osob, vítáno s nadšením.

Já pouze nechci dopadnout tak, že paraziti byty zastaví bance a zmizí do světa nebo že pohledávka dosáhne statisícové výše. Chci řešit pohledávky prokud jsou relativně nízké. A v tom mi půlmozci chtějí zabránit.

Hezký den!

Pavel

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.