Vložil lake, 23. Prosinec 2014 - 10:10

Pane Pub,
je zjevné, že máte problém s porozuměním česky psanému textu, který obsahuje jedinou právní normu jednoduchého práva. Nic si z toho nedělejte, celá plejáda českých právníků je postižena obdobně.

Platí co jsem zde napsal: Ustanovení § 11 odst. 4 ZoVB neobsahuje ani slovo o změně prohlášení vlastníka.

Ustanovení § 11 odst. 4 ZoVB totiž hovoří pouze o „… přijetí usnesení o věcech, které jsou obsahem prohlášení podle § 4“. Zkuste si toto ustanovení přečíst alespoň desetkrát s tužkou v ruce a dělejtes i poznámky. Snad pak porozumíte lépe.

Pouhé přijetí usnesení není totéž co právní jednání (právní úkon). Přijetím usnesení vlastníci zavazují právnickou osobu. Právnická osoba však prohlášení vlastníka změnit nemůže, neboť není vlastníkem budovy. Sluha SVJ nerozhoduje o cizím majetku. ZoVB je bohužel právní paskvil a postup při změně Prohlášení nijak neupravuje.

  • Můžete se sejít a přijmout usnesení o věcech, které jsou obsahem stavebního zákona – ale to neznamená, že byste tím ten zákon měnili, že ano.
  • Můžete se sejít po proběhnutí soudu s neplatičem a přijmout usnesení o věcech, které jsou obsahem rozsudku – ale to neznamená, že byste tím ten rozsudek měnili, že ano.
  • Můžete se sejít a přijmout usnesení o věcech, které jsou obsahem prohlášení vlastníka – ale to neznamená, že byste tím prohlášení vlastníka měnili, že ano.

O postupu do dne 31.12.2013 viz Pokyny ČÚZK č.24 ve znění účinném do 31.12.2013. O pos­tupu ode dne 1.1.2014 viz Pokyny ČÚZK č. 44 ze dne 20.12.2013 v ú­činném znění.

Hezké vánoce.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.