Vložil lake, 22. Prosinec 2014 - 12:17

Pane Prih,
nyní nerozumím jakou budoucí situaci zkoumáte. Ale Vy neuvádíte ani texty přijatých usnesení, ani počty hlasů pro. Takže nelze dát nějakou konkrétní odpověď.

Pokud byla oprava stávajících balkonů odsouhlasena tříčtvrtinovou většinou na shromáždění, pak usnesení platí. Zavazuje jak vlastníky jednotek, tak SVJ – právnickou osobu. Pokud se snad některý z přehlasovaných vlastníků obrátí v zákonné lhůtě na soud, ten bude toto rozhodnutí přezkoumávat z hledisek, které dnes neznáme. Nemohu předvídat výsledek.

Zcela jiná záležitost je výstavba nových balkonů, které na domě nejsou. To nemá s opravou stávajících balkonů žádnou právní spojitost. Pokud byla výstavba nových balkonů odsouhlasena tříčtvrtinovou většinou na shromáždění, pak usnesení platí. Zavazuje jak vlastníky jednotek, tak SVJ – právnickou osobu. O soudním přezkumu přijatého usnesení platí totéž, co už jsem uvedl.

Pokud nebyla výstavba nových balkonů odsouhlasena tříčtvrtinovou většinou na shromáždění, pak usnesení přijato nebylo. Nové balkony se přistavovat nebudou. Může se to změnit, pokud všichni uzavřou smlouvu o výstavbě, jejíž součástí bude dohoda o jiném způsobu přispívání. Z Vašich příspěvků jsem porozuměl, že většinová vůle k takové dohodě existuje.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.