Vložil Pub (bez ověření), 24. Listopad 2014 - 15:54

ale jezusmánku, že „výsledek rozúčtování podle měření“, pakliže se projeví úbytkem ve šrajtofli povinných – odrazí na jejich chování (tedy miliónů lidí) → je fakt, ke kterému menáte žádných námitek.

Jestli jde přinutit masu chovat se efektivněji? To se ptejte jinde, na to já odborník nejsu. Ale přestože nejsu odborníkem, myslím, že rozúčtování metódou „denostupňovou“ je efektívnější než metóda „podle podílů“.


Jestli je můj příklad „tresné činnosti“ raritní – nevím, ale to je nepodstatné. Jde o to, aby ty „milióny“, kteří si zvykli na keynesiánský způsob spotřeby statků si prostě uvědomily, že energie nejen není zadarmo, ale že energie nevzniká ale pouze se přeměňuje a to spotřebováním neobnovitelných statků (ať už to je uhlí, ropa, plyn nebo uran). Až vymyslíte nějaký perpetuum mobile tak to bude vo něčem jiným.

Když to vezmu u nás: naše spotřeba klesla cca o 5% což v návratnosti za cenu těch bazmeků a jejich instalace a jejich odečítání a jejich rozúčtování a jejich kontrole a poslouchání sousedů co proti bazmekům mají mekty … činí 50% jejich životnosti. Takže: ušetřili jsme, donutili jsme některé blby pěstující rajčata pěstovat je za své nebo je nepěstovat, nepěstujeme tamarínský vopice a nevytápíme žádné osobní terárium.

Takže to tak vypadá že jsme „zlí“, protože se odkláníme od doktríny „bohatého, slepého a hluchého SVJ“ které plýtvače či přímo lumpy podporije svým nezájmem.

Tak co máte dál? :)

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.