Zvuková izolace bytu a případná reklamace

Vložil Ales, 17. Listopad 2014 - 16:23 ::

Dobrý den, koupili jsme byt v novostavbě. Občas se objevují nějaké zvuky, které mi vadí. Slyším třeba souseda v ložnici v noci kašlat, nebo sousedku ve vedlejší místnosti, jak telefonuje (i zhruba to, co říká) nebo dítko od sousedů (když si hlasitěji hraje, tak je to ještě dobré; někdy mi ale připadá, že hází medicimbálem na stěnu, což samozřejmě nedělá, těžko říct, co to ve skutečnosti může být za zvuk, mě je prostě dost nepříjemný). Zvuky se u nás hodně přenáší i konstrukcí, je to dáno samotnou stavbou (když někdo vrtá, máte pocit, že Vám vrtá u hlavy).

Chtěl bych se zeptat těch, co již mají zkušenost s hlukem od sousedů a s jeho reklamací, jaký na to mají názor. Jaká hlučnost je reklamovatelná a jaká ještě ne? Nevím, jestli jen nemám zvýšený práh citlivosti. Všichni říkají, že ČSN norma pustí téměř všechno. Hluk není trvalý (není slyšet všechno), jen sem tam.

Developer mi sdělil, že použil zvukově-izolační zdivo, takže to znamená, že všechno je v pořádku. Konkrétně se jedná o akustické cihly Heluz. Znamená použití těchto cihel automaticky, že zvuková izolace normu splňuje? Vy, co už jste hluk reklamovali – jaký jste volili postup, vyžadovali jste nějaké doklady od developera? Nechávali jste si dělat zvukotěsné zkoušky? Na kolik to tak vyjde?

Děkuji předem za Vaše reakce.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.