Vložil HaZa (bez ověření), 13. Listopad 2014 - 9:37

VYHLÁŠKA 194/2007

kterou se stanoví pravidla pro vytápění a dodávku teplé vody, měrné ukazatele spotřeby tepelné energie pro vytápění a pro přípravu teplé vody a požadavky na vybavení vnitřních tepelných zařízení budov přístroji regulujícími a registrujícími dodávku tepelné energie.

§ 7a Vybavení přístroji registrujícími dodávku tepelné energie

(2) Zařízením pro rozdělování nákladů na vytápění je indikátor pro rozdělování nákladů na vytápění místností otopnými tělesy instalovaný na každém otopném tělese, indikátor instalovaný na odtokové trubce z otopného tělesa nebo přístroj se snímačem teploty vnitřního vzduchu ve vytápěném prostoru a teploty venkovního vzduchu ve dnech vytápění v otopném období s trvalým průběhovým záznamem rozdílů těchto teplot vzduchu za časový interval, kterým je počet dnů v otopném období. V budově se instalují vždy stejné typy indikátorů nebo přístrojů se snímačem teplot.

Zákon 318/2012 kterým se mění zákon č. 406/2000 Sb., ve znění pozdějších předpisů o hospodaření s energií § 7 Snižování energetické náročnosti budov

(6) c)Pravidla pro vytápění, chlazení a dodávku teplé vody se nevztahují na dodávky uskutečňované

pro byty ve vlastnictví společenství vlastníků jednotek, pokud společenství vlastníků jednotek vyjádří souhlas5) s odlišnými pravidly, za podmínky nepřekročení limitů stanovených prováděcím právním předpisem a neohrožení zdraví a majetku; nepřekročení limitů se prokazuje energetickým posudkem.

Pravidly ve vyhl. 194/2007 se tedy rozumí pouze jedna její část, tj. nastavení parametrů topné soustavy a ohřevu vody? Ostatní ustanovení již ne?

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.