Narůstání penále před obdržením předpisu plateb

Vložil p.poles, 10. Listopad 2014 - 17:30 ::

Kupoval jsem byt a 1.10. jsme odnesli na podatelnu katastru kupní smlouvu (= zahájeno katastrální řízení), 20denní lhůta skončila 22.10. Vyrozumění z katastru o provedeném vkladu z úřadu odeslali 24.10. a já si ho na poště vyzvedl 28.10.

Nepletu-li se, majitelem bytu jsem se stal k 1.10. (právní účinky nastaly k 01.10.2014), byť jsem se o tom oficiálně dozvěděl 28.10. (= převzal vyrozumění)

Minulou středu jsem byl s původním majitelem na SVJ v interní evidenci přepsat byt se zpětnou platností od 1.10. – za říjen jsem povinen uhradit příspěvek a zálohu na správu, zálohy na služby apod.

Ncméně předpis plateb mi pošlou někdy v průběhu listopadu – ještě jsem jej neobdržel.

Na přepážce na evidenci správce mě ale paní upozornila, že od 1.11. mi začíná běžet penále (protože jsem v prodlení s říjnovou úhradou), které k minulé středě (5.11.) činilo asi 10 Kč.

Přijde mi to jako nesmysl, protože jednak jsem ještě neobdržel předpis, druhak neznám číslo účtu a variabilní symbol (prakticky jsem samozřejmě mohl říjnovou úhradu provést na pokladně správce, kde by mi pokladní sdělila, kolik mám zaplatit).

Já si však myslím, že i když říjnovou úhradu zaplatím se zpožděním, nemělo by SVJ účtovat penále, jelikož předpis mi teprve pošlou. Mám pravdu?

(Jenom upřesním, že když jsme byli na evidenci SVJ, tak na přepážce nám žádné potvrzení o přepisu v evidenci nedali.)

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.