Vložil RadekV, 5. Listopad 2014 - 21:59

V našem domě máme i garsonky a ty mají jeden radiátor. Podobně je na tom většina větších paneláků. Do garsonek v nejvyšším patře tedy topná voda vstupuje a vystupuje v jednom místě. Podle připravované novely mají být takové byty vybaveny „pracovním měřidlem stanoveným“, což není indikátor, ale zřejmě „kalorimetr“. A má být montován v místě vstupu trubek do bytu. Tedy uříznout trubky u podlahy a montovat tam.

V ostatních bytech topná voda vstupuje a vystupuje na více místech, máme tedy instalovat buď též „pracovní měřidla stanovená“ nebo „indikátory“. Dále je uvedeno, že „indikátory“ musí být stejného typu. Není jasné, zda to znamená, že je možná kombinace „indikátory stejného typu“ + „pracovní měřidla stanovená“ nebo jen „indikátory“ nebo jen „pracovní měřidla stanovená“.

V případě, že jen „pracovní měřidla stanovená“, není jasné, kam je montovat. Jestli v každém patře uříznout stoupačku u podlahy a u stropu nebo jak.

A hlavně není vůbec jasné, jak v případě kombinace obou typů rozúčtovávat, neboť každé měřidlo měří něco jiného a žádná vyhláška tuto kombinaci neřeší.

Tak se znovu ptám – co a kam máme montovat?

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.