Vložil Pavel, 3. Listopad 2014 - 2:39

abcd:Ústava zaručuje, že můžete vlastnit majetek, tedy dejme tomu byt. Když byt můžete vlastnit, tak si taky svůj byt, tedy svůj majetek máte právo spravovat, tedy hlasovat, i když ten byt vlastníte s někým. Žádný zákonodárný sbor nemá právo vydat zákon, že k tomu musíte někoho zplnomocnit, aby za vás hlasoval. Pokud takové znění tento sbor šašků vydal, tak je toto znění protiústavní.

P:Jak ZoVB tak i NOZ stanovují, že spoluvlastníci jednotky mají postavení vlastníka jednotky (jeden hlas). V rámci spoluvlastnictví jedné jednotky si můžete hlasovat do libosti. Ale na shromáždění bude za tuto jednotku hlasovat pouze jeden. Pokud to považujete za protiústavní, podejte ústavní stížnost. Prohrajete.

abcd:Nikde není psáno, že by se manželé nemohli účastnit společně shromáždění. Jsou ovšem společenství, kde se výborníci domnívají, že takové právo rozhodnout mají oni.

P:Opakovaně píšu, že nikde není psáno, že by se manželé nemohli účastnit společně shromáždění. Pokud někdo tvrdí opak, takto řešte s ním a ne zde. Zde nikdo nic takového netvrdí.

abcd: Dle vás, když jsou desítky vlastníků tak musí být nějaký řád. Nutit někoho zákonem zříci se práva hlasovat, tomu říkáte řád! To je ovšem neřád, ne řád.

P:Opakovaně píši, že hlasovat si můžete v rámci jedné jednotky, nikoliv jako hejno N vlastníků na shromáždění s různými názory. Může se Vám to nelíbit, můžete s tím i nesouhlasit, ale to asi tak vše, co s tím můžete dělat.

Hezký den!

Pavel

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.