Vložil Neználek' (bez ověření), 19. Říjen 2014 - 22:18

…Kde jsou, prosím, uvedeny ony korekce výpočtové metody …

  • NIKDE nejsou uvedeny. Každý rozúčtovatel je má jako svoje know-how. A tak podle nich rozpočítává. Měli byste je mít schváleny. nenašel jsem ale ani jednu ovci která by jim rozuměla čije snad dokázala úspěšně napadnout aniž by ji neuondal čas a spolustádo.
    Vyhláška 372/2001. §7/3 vyhl. 372/2001 uvádí cit.
    Vlastník seznámí konečného spotřebitele na jeho žádost s podklady, ze kterých vyúčtování vychází, případně se způsobem rozúčtování nákladů na tepelnou energii na vytápění a nákladů na poskytování teplé užitkové vody mezi ostatní konečné spotřebitele v zúčtovací jednotce.
    Z toho plyne, že musíte žádat po rozúčtovateli (tedy SVJ) právě to seznámení „se způsobem rozúčtování nákladů “ a musíte dostat takový postup abyste byl schopen přezkoumání tzn. opakovaným postupem spolu s primárními podklady musíte obdržet stejné výsledky jako rozúčtovatel. Výsledky pak srovnáte se zněním vyhlášky a Vašich usnesení, pravidel apod..
  • nicméně, nepochybně Vaše vyúčtování neobsahuje všechny náležitosti dle §7/2. Pokud jste podal včasnou reklamaci, máte „jakous takous“ možnost provést nátlak (záleží ale na mnoha okolnostech – přímý poukaz na nevěrohodnost, nepřezkoumatelnost a neplatnost, jak tady uvádí pan teoretik, je jistě možný – ale k ničemu praktickému Vám to nebude)

Neználek'

PS: na pana Laka nespoléhejte, ten s jízlivostí na rtech uléhá i vstává
(cit. „…tato pravidla by mělabýt součástí stanov SVJ. To jste nevěděl? …“)

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.