Vložil lake, 8. Říjen 2014 - 5:36

Zbyšek napsal: „Jak na to, aby měření … nebylo jen nástrojem jak vzájemně rozeštvat lidi.“

Pane Zbyšku, čeho se bojíte? Vždyť vše, co popisujete ukazuje, že lidé ve Vašem domě jsou rozeštvaní už teď.

  • Píšete, že třetina vlastníků si stěžuje na chlad. Takže vytápění domu není řádné. Lidi jsou rozeštvaní: jedni žádají topit řádně, druzí chtějí šetřit za každou cenu.
  • Píšete o teplotě 19–20°C, což je málo a služba tedy není poskytována řádně. Teplota vzduchu podle vyhlášky má být v obytných místnostech 21°C až 23°C, podle počtu vnějších ochlazovaných stěn.
  • Vaše tvrzení o tom, že „z nevytápěných místností se neplatilo“ je nepravdivé. Nikdy tomu tak nebylo! Neoprávněně odstraněný radiátor (a bez povolení Stavebního úřadu) nemá naprosto žádný vliv na úhradu za vytápění podle podlahových ploch. To by muselo dojít k odpojení se souhlasem vlastníka budovy, na základě projektu, který vyřeší jiné vytápění místnosti, a se souhlasem SÚ. Rozeštváváte lidi, protože nesprávně rozúčtujete náklady za vytápění. A trvá to zřejmě už hodně dlouho.
  • Pokud v domě připouštíte ničení topné soustavy, svévolné odpojování radiátorů a následné švindlování s rozúčtováním, pak rozeštváváte lidi dlouhodobě a maximálním způsobem. Není to vidět na první pohled, protože ti rozumní už rezignovali a vzdali marný boj proti lidské hlouposti.

Váš dům, pane Zbyšku, je pěknou ukázkou případu, jak lhostejnost a hloupost vlastníků spolu s nepovolenými a neoprávněnými zásahy amatérských kutilů dokázaly rozhodit a totálně zničit fungující topný systém.

Zcela nesmyslně se chcete bránit proti rozúčtování pomocí indikátorů, když problém vašeho domu je úplně jinde. Dejte si napřed do pořádku topnou soustavu a přestaňte už trápit třetinu vlastníků nedostatečným vytápěním.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.