Vložil Jenda 1 (bez ověření), 24. Září 2014 - 7:25

Pane Lake, Vy stále tvrdíte že zálohová faktura a předpis zálohové platby vlastníkovi v SVJ je to samé. Domnívám se, že tento Váš předpoklad je mylný. Pro své tvrzení neuvádíte vůbec žádné argumenty a zaštiťujete se názory odborníků, kteří se však k této problematice nevyjadřují.

Já jsem uvedl, že tyto dvě věci vychází z rozdílných principů. Jeden rozdíl jsem uvedl, možná jste ho přehlédl, a to je POVINNOST zaplatit zálohu u vlastníka v SVJ a DOBROVOLNOST zaplatit zálohovou fakturu v odběratelsko-dodavatelských vztazích.

Uvedu další rozdílný princip, který se týká důsledků. Co se stane, když nezaplatíte zálohovou fakturu? Vlastně nic – pouze Vám nebude dodáno zboží, služba atd. Co se však stane, když nezaplatíte zálohovou platbu v SVJ? SVJ ji po vlastníkovi může dokonce i vymáhat… Je tedy rozdílný důsledek v nezaplacení „zálohy“. Proto tvrdím, že se jedná o dvě zcela rozdílné věci, z nichž každá se účtuje jinak.

K Vašim obvyklým invektivám se vyjadřovat nebudu. Snažím se nenapadat diskutující a být věcný (byť je to někdy těžké :-)). Nechávám na čtenářích, aby si udělali vlastní názor a posoudili, nakolik jsou mé argumenty správné. Pokud nenapíšete nějaký nový argument, kterým podpoříte svá tvrzení, tak už dál reagovat nebudu, vše k tématu bylo řečeno.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.