pravomoc výboru ohledně výdajů na opravy, úpravy a pod.

Vložil aleš, 22. Srpen 2014 - 20:41 ::

Dobrý den, mám prosím dotaz, opravy a práce na údržbě domu řešíme v rámci rozpočtu schváleného na schůzi SVJ. Mám dotaz: Může výbor mimo tento plán rozhodnout o investici, resp. výdaji na opravu, vylepšení domu např. rekonstrukci zahrady a pod. mimo tento rozpočet a v jaké výši? Nejde o havarijní opravu. Náš správce mně na tuto otázku odpověděl následující: Výše částky na opravy a údržbu, kterou může výbor disponovat byl nově stanoven na 1000,–Kč na byt a případ, přičemž prostředky FO nohou být použity pouze účelově na správu domu a opravy společných částí domu,jehož součástí je od 1.1.2014 také pozemek.

Shromáždění může usnesením nebo stanovami tento limit stanovit jinak, přičemž platí, že plánované opravy a údržbu by mělo schvalovat shromáždění v rámci plánu oprav na následující období a operativní, havarijní a neodkladné opravy a revize výbor objednává mimo tento plán. No to mně není jasné, tj. mohu tomu rozumět tak, že může výbor mimo rozpočet rozhodnout o dalších výdajích na údržbu domu, zahrady a pod. ve výši max. 1 tis. Kč na byt? Kterým předpisem, vyhláškou,je to řešeno? Předem díky za Vaše rady. Aleš

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.